@prefix : . @prefix schema: . @prefix rdfs: . @prefix dc: . a :PlaceOfInterest, :PointOfInterest, :Practice, :Product, :Store, :Producer, :TastingProvider, :Tasting, schema:LocalBusiness, schema:Product ; rdfs:comment "The Jeanjean olive grove is first and foremost a family story that began at the gateway to the Camargue, a few kilometers from Nîmes. Marcel Jeanjean and his son Fabien planted olive trees as far as the eye can see 20 years ago. These 10000 olive trees, 7 varieties of olives, are cultivated in the respect of the environment in organic farming. Each product is transformed on the estate and the master miller, Fabien, extracts the generous flavors of the harvested fruits to produce the green gold that will sublimate your table. For the love of taste, he constantly develops new recipes of tapenades to invent the most daring culinary combinations. Since 2015, new equipment allows an immersion in the world of olive growing. Outside, in the middle of the olive trees, an educational trail explains the work of the land, pruning, harvesting ... Inside, an interactive device allows you to discover the processing workshop (in operation from October to late December). The film projected in the video area retraces the main stages of production. The store is open from Monday to Saturday from 9am to 12pm and from 2pm to 6pm. In July/August, the shop is open from Monday to Sunday from 9am to 12:30pm and from 2pm to 6:30pm"@en, "L’oliveraie Jeanjean, c’est d’abord une histoire de famille qui débute aux portes de la Camargue à quelques kilomètres de Nîmes. Ce sont des oliviers plantés à perte de vue par Marcel Jeanjean et son fils Fabien voilà 20 ans. Ces 10000 oliviers, 7 variétés d'olives, sont cultivés dans le respect de l'environnement en agriculture biologique. Chaque produit est transformé sur le domaine et le maitre moulinier, Fabien, extrait les saveurs généreuses des fruits récoltés pour produire l'or vert qui sublimera votre table. Par amour du goût, il élabore sans cesse de nouvelles recettes de tapenades pour inventer les mariages culinaires les plus osés. Depuis 2015, de nouveaux équipements permettent une immersion dans le monde de l’oléiculture. À l’extérieur, au milieu des oliviers, un parcours pédagogique explique le travail de la terre, la taille, la récolte… A l’intérieur, un dispositif interactif permet de découvrir l’atelier de transformation (en fonctionnement d’octobre à fin décembre). Le film projeté dans l’espace vidéo retrace les grandes étapes de la production. Boutique ouverte du lundi au samedi de 9h à 12h et de 14h à 18h OUVERTURE en juillet/Août du lundi au dimanche inclus de 9H à 12H30 et de 14H à 18H30 Voir conditions sur site internet"@fr ; rdfs:label "Oliveraie JeanJean - Moulin des Costières"@fr ; dc:identifier "DEGLAR0300000005" .