. . . . . . . . . . "The Jeanjean olive grove is first and foremost a family story that began at the gateway to the Camargue, a few kilometers from N\u00EEmes. Marcel Jeanjean and his son Fabien planted olive trees as far as the eye can see 20 years ago. These 10000 olive trees, 7 varieties of olives, are cultivated in the respect of the environment in organic farming. Each product is transformed on the estate and the master miller, Fabien, extracts the generous flavors of the harvested fruits to produce the green gold that will sublimate your table. For the love of taste, he constantly develops new recipes of tapenades to invent the most daring culinary combinations. Since 2015, new equipment allows an immersion in the world of olive growing. Outside, in the middle of the olive trees, an educational trail explains the work of the land, pruning, harvesting ... Inside, an interactive device allows you to discover the processing workshop (in operation from October to late December). The film projected in the video area retraces the main stages of production. The store is open from Monday to Saturday from 9am to 12pm and from 2pm to 6pm. In July/August, the shop is open from Monday to Sunday from 9am to 12:30pm and from 2pm to 6:30pm"@en . "L\u2019oliveraie Jeanjean, c\u2019est d\u2019abord une histoire de famille qui d\u00E9bute aux portes de la Camargue \u00E0 quelques kilom\u00E8tres de N\u00EEmes. Ce sont des oliviers plant\u00E9s \u00E0 perte de vue par Marcel Jeanjean et son fils Fabien voil\u00E0 20 ans. Ces 10000 oliviers, 7 vari\u00E9t\u00E9s d'olives, sont cultiv\u00E9s dans le respect de l'environnement en agriculture biologique. Chaque produit est transform\u00E9 sur le domaine et le maitre moulinier, Fabien, extrait les saveurs g\u00E9n\u00E9reuses des fruits r\u00E9colt\u00E9s pour produire l'or vert qui sublimera votre table. Par amour du go\u00FBt, il \u00E9labore sans cesse de nouvelles recettes de tapenades pour inventer les mariages culinaires les plus os\u00E9s. Depuis 2015, de nouveaux \u00E9quipements permettent une immersion dans le monde de l\u2019ol\u00E9iculture. \u00C0 l\u2019ext\u00E9rieur, au milieu des oliviers, un parcours p\u00E9dagogique explique le travail de la terre, la taille, la r\u00E9colte\u2026 A l\u2019int\u00E9rieur, un dispositif interactif permet de d\u00E9couvrir l\u2019atelier de transformation (en fonctionnement d\u2019octobre \u00E0 fin d\u00E9cembre). Le film projet\u00E9 dans l\u2019espace vid\u00E9o retrace les grandes \u00E9tapes de la production. Boutique ouverte du lundi au samedi de 9h \u00E0 12h et de 14h \u00E0 18h OUVERTURE en juillet/Ao\u00FBt du lundi au dimanche inclus de 9H \u00E0 12H30 et de 14H \u00E0 18H30 Voir conditions sur site internet"@fr . "Oliveraie JeanJean - Moulin des Costi\u00E8res"@fr . "DEGLAR0300000005" .