"2021-04-11T10:11:51.13Z"^^ . . . . . . . . . "From lemon to vinegar, thyme to cinnamon, come and discover or rediscover grandmothers' recipes for simple and economical uses.\nKnowing plants, preserving, transforming and prescribing them is part of domestic life. In the intimacy of the home, recipes and know-how are passed on, shifting from culinary to medicinal practice. As a pharmacy, the kitchen. The fi of convoluted processes! Maceration, infusion, decoction, cooking and mixing are the mastered gestures of the cook, a nurse for the moment. And the only raw materials used are plants, water, wine, alcohol, milk, sugar, oil and lard."@en . "Du citron au vinaigre, du thym \u00E0 la cannelle, venez d\u00E9couvrir ou red\u00E9couvrir des recettes de grands-m\u00E8res pour des utilisations simples et \u00E9conomiques.\nConna\u00EEtre les plantes, les conserver, les transformer et les prescrire s\u2019inscrit dans la vie domestique. Dans l\u2019intimit\u00E9 des foyers se transmettent les recettes ou les savoir-faire, glissement de la pratique culinaire au m\u00E9dicinal. En guise d\u2019officine, la cuisine. Fi de proc\u00E9d\u00E9s alambiqu\u00E9s! Mac\u00E9ration, infusion, d\u00E9coction, cuisson et m\u00E9lange sont les gestes ma\u00EEtris\u00E9s de la cuisini\u00E8re, infirmi\u00E8re pour l\u2019heure. Et pour seules mati\u00E8res premi\u00E8res,... plantes, eau, vin, alcool, lait, sucre, huile et saindoux."@fr . "Atelier Une Pharmacop\u00E9e Dans Ma Cuisine"@fr . "FMAMIP046V512KE7" .